op jacht, uit eten, zelf maken |

Wateetons Wilde Weekend oktober 2015

Elandbezoek aan een Noorse delicatessezaak stokvis mooi Dalsland vissen op forel worstjes bakken workshop fermenteren workshop fermenteren fuikje plaatsen in een ijskoude beek stok slijpen voor worstjes villen van een ree een 5 dagen bestorven ree verwerken ree vewerken kijk die filet dan prachtig DalslandEen tweede ree Francis Mallman styleVoorgerechtje: eland en rendierworst, walvisvlees en zelfgerookte reebout op Elandjacht Ochtendgloren Jagen is wachten piefpafpoef

Afgelopen weekend reisde meneer andermaal af naar Zweden voor een Wateetons Wilde Weekend. Het deed zijn naam eer aan. De vijf dagen waren te kort voor alle avonturen die er in Dalsland te beleven zijn. Zo maar een greep uit de activiteiten: vissen op forel, fuiken maken en plaatsen in een ijskoude beek, fikkie stoken, Zweedse whisky drinken, walvisvlees proeven, een workshop worst maken volgen, een ree villen, een ree uitbenen, een ree Francis Mallman-style roosteren boven een open vuur, een workshop fermenteren volgen, beide reeën volledig verwerken tot worst, paté, terrine en verrukkelijk gebraad, wandelen door de prachtige Zweedse natuur, worstjes bakken op een kampvuur en als klap op de vuurpijl mee gaan als drijver tijdens de traditionele elandjacht. En ‘s avonds uiteraard wijntjes drinken, hangen de houtgestookte hottub en eindeloos toepen. Wilder dan dit wordt het niet. Behalve dat toepen dan.

In november gaat meneer gewoon nog een keer. Er is nog plaats.

ps. de foto’s zijn gekuisd.


0 reacties op “Wateetons Wilde Weekend oktober 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Misschien vind je dit ook leuk

Help de wildplukwijzer verbeteren

Help de Wildplukwijzer verder te ontwikkelen

De wildplukwijzer is op zoek naar enthousiastelingen die de site willen helpen verbeteren. Meld je aan en help mee.


Hoe knoop je zelf charcuterie - Meneer Wateetons Over Charcuterie

Deze vier knooptechnieken moet je als charcuteriemaker in de vingers hebben. Of in ieder geval één.

Je zit thuis en het is koud. Kortom, dit is het ideale moment om je eindelijk op het zelf charcuterie maken te storten. Hier vier knooptechnieken die je in de tweede fase, na het zouten (en sowieso in de rest van je leven) van pas zullen komen.

boeken
Nieuw op de
plank
workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

24 sep
Wateetons Wilde weekend in Zweden – september 2021 Meerdere dagen | € 99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

Alle workshops
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
cadeaubonnen
Test123

Hier zomaar

wat tekst